About the cuisine

Our food is a delicious blend of flavours coming from the Malays,Chinese,India and indigenous communities living in Malaysia

Wednesday, July 4, 2018

MUTTON RENDANG




MUTTON RENDANG
1 kg mutton,(I use Australia goat meat frozen) cook the mutton with 2 cup water in a pressure cooker for 5 whistle. Remove and cool leave this in the fridge over night the next day remove the fats. Cut the meat into small pieces and save the stock.
2 cup coconut milk
1 cup water
1 piece of asam gelugor.
2 tbsp meat curry powder
2 stalk serai,smash
2 turmeric leaves,finely sliced
Salt and a bit of sugar to taste
oil
Grind into a paste:
150 gm small onions,chopped
60 gm dry chilie,soaked
30 gm garlic,chopped
30 gm ginger,chopped
30 gm lengkuas,chopped
30 gm serai,chopped
20 gm fresh turmeric,chopped
1. Heat a pan and fry the grind paste mix with the curry powder till the oil rise.
2. Add in the asam,salt,sugar, serai,water and mutton with the stock mix well and pour in the coconut milk.
3. Stir well and let it cook till the gravy turn thick add in the sliced turmeric leaves and mix well. Serve with rice or bread.



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.