Sunday, October 5, 2025

THENKUZHAL

 

THENKUZHAL

Indian recipes tamil youtube

1 cup ulutham parupu

3 cup water

4 cup rice flour

Salt

1 tsp cumin seeds

2 tsp white sesame seeds

3 tbsp oil, very hot

Oil for deep frying

’water

1. Wash the urad dhal then. Put in side a pressure cooker add 3 cup water. And cook for 5 whistle 

2. Blend the cooked dhal into a fine paste if needed add some water. In a bowl pour the grind dhal add in the flour with the cumin,sesame seeds now pour the hot oil. And mix till you get a soft dough. Make the muruku

தென்குழல்

1 கப் உளுத்தம் பருப்பு

3 கப் தண்ணீர்

4 கப் அரிசி மாவு

உப்பு

1 தேக்கரண்டி சீரகம்

2 தேக்கரண்டி வெள்ளை எள்

3 தேக்கரண்டி எண்ணெய், மிகவும் சூடானது

வறுக்க எண்ணெய்

தண்ணீர்

1. உளுத்தம் பருப்பை கழுவி, பிரஷர் குக்கரில் போட்டு, 3 கப் தண்ணீர் சேர்த்து, 5 விசில் வரும் வரை சமைக்கவும்

2. தேவைப்பட்டால், சமைத்த பருப்பை நன்றாக பேஸ்டாக அரைக்கவும். ஒரு பாத்திரத்தில் அரைத்த பருப்பை ஊற்றி, சீரகத்துடன் மாவை சேர்க்கவும், இப்போது எள் விதைகளை சூடான எண்ணெயில் ஊற்றவும். மென்மையான மாவு வரும் வரை கலக்கவும். முருகு செய்யவும்.
 


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.